U zadnje vrijeme porasla je svijest o bolestima štitnjače, te se često spominju povezani simptomi. Popis simptoma je dug i raznolik, jer je štitnjača dio sustava žlijezda s unutarnjim izlučivanjem, i stoga povezana s brojnim procesima u tijelu.

Najčešći simptom usporenog rada štitne žlijezde je generalno usporavanje metabolizma. Tu ubrajamo simptome poput nedostatka energije, učestalu iscrpljenost, smanjenu koncentraciju, neobjašnjivo debljanje ili stalni osjećaj hladnoće te snižena temperatura tijela. Kod ubrzanog rada štitne žlijezde primjećuje se ubrzavanje metabolizma. To se uglavnom odnosi na neobjašnjen gubitak kilograma, slabiju kvalitetu noktiju i kose, ali i osjećaje lupanja srca i generalnog nemira. U slučaju strukturalnih promjena na štitnoj žlijezdi, mogući je osjećaj knedle u grlu i otežanog gutanja.

Ako kroz period od nekoliko mjeseci osjećate neke od spomenutih promjena u tijelu, ili imate simptome koje drugi specijalisti ne mogu objasniti, problem možda leži u Vašoj štitnoj žlijezdi.

Slobodno nam se obratite na telefon naše Poliklinike Leptir +385 1 3014 923 kako biste dogovorili pregled štitnjače.