Štitnu žlijezdu je potrebno pregledati i regulirati terapiju nekoliko puta godišnje. Liječnička kontrola služi provjeri trenutnog stanja pacijenta, ali i kako bi se dogovorili budući koraci u liječenju. Liječniku je stoga bitno vidjeti pacijenta i porazgovarati s njim, te uzeti u obzir recentne dijagnostičke nalaze.

Kontrola hormona

Razinu hormona hipofize tireotropina (TSH) i hormona štitne žlijezde tiroksina i trijodtironina (T4 i T3) u krvi, bilo bi poželjno kontrolirati u nekoliko puta godišnje. S obzirom na to da štitna žlijezda fiziološki djeluje na stres, moguće su i oscilacije u razinama hormona štitnjače. Kako bi se dobila prava slika stanja, u početku je potrebna češća kontrola krvi, pogotovo ako se uvodi i terapija.

Kontrola ultrazvukom

Ultrazvučni pregled štitne žlijezde bilo bi poželjno napraviti jednom godišnje, kako bi se na vrijeme uočile eventualne strukturalne promjene na štitnoj žlijezdi. Ako se određene promjene i utvrde, moguće je da će Vam liječnik odrediti i češća praćenja putem ultrazvuka. Preglede poput punkcije ili scintigrafije liječnik će vam preporučiti po potrebi.