Ultrazvučne škare omogućavaju minimalno invazivnu operaciju štitnjače i doštitnih žlijezda. Za razliku od klasičnog pristupa operaciji štitnjače, ne režu se krvne žile i tkivo s podvezivanjem, nego se napravi koagulacija krvnih žila i tkiva. Ova tehnika rezultira manjim postoperativnim ožiljkom s izvrsnim estetskim ishodom, uz manju destrukciju tkiva, manju postoperativnu bol te brži postoperativni oporavak.

Poliklinika Leptir koristi suvremene tehnike minimalno invazivne kirurgije kod pacijenata s disfunkcijom štitnjače. Ovakva tehnika donosi niz prednosti. Sam operativni zahvat traje kraće. Destrukcija tkiva je manja. Manja je postoperativna bol. Skraćuje se boravak u bolnici. Kraći je postoperativni oporavak.

Prvi korak za pristupanje minimalno invazivnom kirurškom zahvatu su konzultacije kod specijaliste. Nakon što se dogovori potrebno, dobivate termin za zahvat u kratkom vremenskom roku. Pritom se, naravno, pazi na Vaš raspored obaveza. Liječnik Vam daje i pisane upute što biste trebali napraviti prije operacije.

Dr . Ante Škaro tijekom minimalno invazivnog zahvata

Dr . Ante Škaro tijekom minimalno invazivnog zahvata

U Polikliniku dolazite na sam dan operacije. Nakon što se smjestite, osoblje kreće s pripremama za Vaš operativni zahvat. Medicinske sestre će Vas redovito obilaziti, a prije zahvata će Vas posjetit i liječnik koji će raditi zahvat, liječnik anesteziolog koji će Vaš informirati o anesteziji, i psiholog koji će Vas psihološki pripremiti za operativni zahvat, ako je potrebno. Nakon što Vas anesteziraju, kreće sam zahvat.
Nakon zahvata vraćate se u sobu za oporavak, kako biste se odmorili i naspavali. Ako je sve u redu, idući dan se vraćate u svoj dom. Pri izlasku dobivate pisane upute, kako biste se u što kraćem vremenu vratili svakodnevnoj rutini.