U slučaju poremećaja u radu štitne žlijezde obično se propisuju nadomjesni hormoni. Oni mogu biti u sintetskom ili biološkom obliku. Najčešće se koriste lijekovi koji sadrže levotiroksin i uvode se postupno u dozi koju je propisao liječnik.

Lijek je potrebno uzeti svako jutro s malo vode. Najbolje bi bilo uzeti ga u isto vrijeme, barem pola sata prije doručka, tj. na prazan želudac. Trebalo bi izbjeći uzimanje lijekova s kavom ili sokom od grejpa. Na taj način omogućuje se njihova dobra apsorpcija. U slučaju da je liječnik rasporedio dozu lijeka tako da dio treba uzeti kasnije, onda tu dozu također treba uzeti barem pola sata prije obroka.

Kao i kod svih drugih lijekova, postoji rizik od međudjelovanja i nuspojava. Između uzimanja ostalih lijekova i lijekova za štitnjaču potrebno je ostaviti određeni vremenski razmak.

Želite li se naručiti na pregled ili kontrolu kod stručnog tima koji stoji iza ovog portala, javite se u Polikliniku Leptir na +385 1 3014 923 ili putem maila – info@poliklinika-leptir.hr.