Velik dio naših pacijenata ima autoimuno stanje (Hashimoto ili Graves), i već smo posvetili nekoliko članaka temi autoimunosti. Da podsjetimo, stanje je to koje nastaje kao posljedica kroničnog upalnog procesa, očituje se nizom nespecifičnih simptoma, a u svrhu dijagnostike provjerava se postoje li u krvi specifična antitijela. Štitnjača je tek jedan od organa koji mogu biti na meti autoimunog procesa. Nerijetko se događa da autoimuno stanje pogađa nekoliko sustava istovremeno što značajno narušava zdravlje i kvalitetu života pojedinca.

Stoga smo s veseljem preuzeli pokroviteljstvo Stručnog skupa Know-How razmjena, projekta kontinuirane interdisciplinarne razmjene znanja i vještina među komplementarnim strukama. Sljedeći susret održat će se 7. prosinca 2018. u Europskom domu Zagreb. Jedinstvena tema je autoimunost, a pozvani predavači će ju obradit iz medicinske, farmaceutske, nutricionističke i psihologijske perspektive. Stručni skup je namijenjen stručnjacima istih područja, i komplementarnih struka koje se bave autoimunim bolestima.

S ponosom ističemo kako na Stručnom skupu sudjeluje članica stručnog tima Poliklinike Leptir i autorica na portalu Štitnjača.com. Naša psihologinja Iva Kantolić jedna je od organizatorica ovog projekta. Čestitamo!